Kennismaken

Hi! Ik ben Michelle, 32 jaar en samen met mijn 15 katten  woon ik in Den Bosch. 

Toen ik een aantal jaren geleden mijn eerste woning kocht, ging ik al snel op zoek naar mijn eerste eigen huisdier, als maatje om mee samen te wonen. Ik had nog nooit in mijn leven huisdieren gehad, dus ik had 0 ervaring.
Al snel kwam ik er achter dat een kat het beste aansloot op mijn leven. Mijn hart sloeg een paar keer over toen ik foto's zag van Brits Kortharen, zó een wilde ik ook!

Zo kwam Louis bij mij. Louis was ontzettend lief als ik thuis was.. maar als ik er niet was, dan sloopte hij het huis. Hij verveelde zich gewoonweg in zijn eentje.. Dus al snel ging ik op zoek naar een 2e brits korthaar kitten, zodat Louis een vriendje kon hebben om (ook ivm zelfde leeftijd) mee te kunnen spelen en ook samen op te kunnen groeien. Al snel kwam Jones bij ons.
Louis en Jones werden beste vriendjes, speelden veel samen en Louis' sloopgedrag stopte gelukkig ook meteen. Vlak daarna viel ik (onverwachts) ook voor het schattige kitten Mackie.. en zo leek mijn huisdier familie compleet.

.. Dacht ik..

Door mijn 3 britjes samen te zien knuffelen en spelen elke dag, groeide mijn liefde voor het ras.
Ik begon me meer te verdiepen in kattengedrag en vooral in het specifieke ras Brits Korthaar, ik kwam in contact met fokkers en bezocht een paar keer een show.
De interesse werd steeds groter en groeide uit tot een hobby. Toen verhuisde ik van mijn appartement naar een volledig huis, dus meer ruimte. Het was dan ook een logische stap voor mij om me te gaan verdiepen in het fokken / het hebben van een eigen cattery.

Ik verdiepte me de afgelopen jaren meer in genetica, kleurvererving, de rasstandaard, de medische kant van het fokken.. En toen kwam Mimi op mijn pad. Ik kocht haar bij een ervaren en erkende fokker. Ze was mijn eerste eigen poesje waarmee ook mijn cattery kon beginnen.

Ik ben vooral gevallen voor de bicolors, torties en tricolors. Ik fok dan ook gericht hier op.
Vandaar de naam Cattery Tutti Colori... wat 'allerlei kleurtjes' betekent!

Ik fok alleen britten in de klassieke kleuren (dus geen tabby’s, points of shadeds).
Je zal bij mij kittens kunnen vinden in de kleuren:

Effen:
Lilac, Chocolate, Blauw, Zwart, Fawn, cinnamon, Creme en Rood

Bicolor (met wit):
Lilac wit, Chocolate wit, Blauw wit, Zwart wit, Fawn wit, cinnamon wit, Creme wit, Rood Wit

Torties (effen kleur met creme/rood er doorheen geblend):
Lilac tortie, chocolate tortie, blauw tortie, zwart tortie, fawn tortie, cinnamon tortie

Tricolors (tortie met wit, ook wel 3-kleuren dus)
Lilac tortie wit, chocolate tortie wit, blauw tortie wit, zwart tortie wit, fawn tortie wit en cinnamon tortie wit

(torties en tricolors zijn altijd poesjes. Een mannelijke tortie of tricolor bestaat dus niet)


Mijn cattery is in 2019 officieel geregistreerd bij Mundikat,  een grote Nederlandse kattenvereniging die aangesloten is bij de FiFe (Féderation Internationale Féline). Sinds 2024 ben ik overgestapt naar de club BCF. Daar is mijn cattery nu aangesloten.


Inmiddels wonen wereldwijd al kittens uit mijn cattery. In onder andere Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Tenerife en Amerika hebben liefdevolle gezinnen inmiddels een coloricat in hun huishouden opgenomen 🥰 

Leuk feitje: Je kunt mijn katten volgen op Instagram! Je vindt ons onder 'coloricats' waar inmiddels al zo’n 100.000 mensen wereldwijd onze dagelijkse updates volgen😸