Kennismaken

Hi! Ik ben Michelle, 31 jaar en samen met mijn 13 katten (8 poezen, 2 castraat katers en 3 dekkaters) en hond woon ik in Den Bosch. 

Toen ik een aantal jaren geleden mijn eerste woning kocht, ging ik al snel op zoek naar mijn eerste eigen huisdier, als maatje om mee samen te wonen.
Al snel kwam ik er achter dat een kat het beste aansloot op mijn leven. Mijn hart sloeg een paar keer over toen ik foto's zag van Brits Kortharen, zó een wilde ik ook!

Zo kwam Louis bij mij. Louis was ontzettend lief als ik thuis was.. maar als ik er niet was, dan sloopte hij het huis. Hij verveelde zich gewoonweg in zijn eentje.. Dus kwam Jones ook bij ons. Louis en Jones werden beste vriendjes, speelden veel samen en Louis' sloopgedrag stopte gelukkig ook meteen. Vlak daarna viel ik ook voor de lieve kop van Mack... en zo leek mijn huisdier familie compleet.

.. Dacht ik..

Mijn liefde voor het ras groeide. Ik begon me te verdiepen in kattengedrag, het specifieke ras Brits Korthaar, kwam in contact met fokkers en bezocht een paar keer een show.
De interesse werd groter en groeide uit tot een hobby. Toen verhuisde ik van mijn appartement naar een volledig huis, dus meer ruimte. Het was dan ook een logische stap voor mij om me te gaan verdiepen in het fokken / het hebben van een eigen cattery.

Ik verdiepte me de afgelopen jaren meer in genetica, kleurvererving, de rasstandaard.. En zo kwam Mimi op mijn pad, mijn eerste eigen poesje waarmee ook mijn cattery kon beginnen.

Ik ben vooral gevallen voor de bicolors, torties en tricolors. Ik fok dan ook gericht hier op.
Vandaar de naam Cattery Tutti Colori... wat 'allerlei kleurtjes' betekent!

Je zal bij mij kittens kunnen vinden in de kleuren:

Effen:
Lilac, Chocolate, Blauw, Zwart, Fawn, cinnamon, Creme en Rood

Bicolor (met wit):
Lilac wit, Chocolate wit, Blauw wit, Zwart wit, Fawn wit, cinnamon wit, Creme wit, Rood Wit

Torties (effen kleur met creme/rood er doorheen geblend):
Lilac tortie, chocolate tortie, blauw tortie, zwart tortie, fawn tortie, cinnamon tortie

Tricolors (tortie met wit, ook wel 3-kleuren dus)
Lilac tortie wit, chocolate tortie wit, blauw tortie wit, zwart tortie wit, fawn tortie wit en cinnamon tortie wit

(torties en tricolors zijn altijd poesjes. Een mannelijke tortie of tricolor bestaat dus niet)


Mijn cattery is in 2019 officieel geregistreerd bij Mundikat,  een grote Nederlandse kattenvereniging die aangesloten is bij de FiFe (Féderation Internationale Féline). 


Leuk feitje: Je kunt mijn katten volgen op Instagram! Je vindt ons onder 'coloricats' waar inmiddels al zo’n 100.000 mensen wereldwijd onze dagelijkse updates volgen😸