Beleid

Mijn poezen zullen hooguit eens per jaar een nestje kittens hebben.
De gezondheid van mijn katten staat voorop, er wordt dus ook alleen gefokt met gezond verklaarde katten.

Zowel mijn poezen als kater worden getest op PKD (nierziekte) en op HCM (erfelijke hartspierziekte) en FIV/FeLV (kattenaids / leukemie).

Ik fok op rasverbetering, dat houdt in dat ik kritisch kijk naar mijn katten en zo combinaties maak gericht op de ras standaard,
met als doel zo gezond en mooi mogelijke Britjes te krijgen.

Kittens zullen opgroeien bij mij in de woonkamer, samen met alle andere katten.
Zo raken ze gewend aan alle huiselijke geluiden en stemmen.

Ik werk niet met een wachtlijst.
Wanneer er kittens zijn geboren denk ik nog niet meteen na over nieuwe huisjes. Ik laat ze eerst groeien en volg hun ontwikkeling op. Zo weet ik zeker dat ze gezond zijn, zindelijk zijn, zelfstandig kunnen eten, etc, wanneer ik ze laat reserveren door een nieuwe eigenaar.
Meestal rond de leeftijd van 5-7 weken ga ik nadenken over mogelijke nieuwe huisjes. Ik stel kittens dan meestal beschikbaar op mijn Instagram pagina (in mijn stories).
Bij oprechte interesse kun je daar op reageren en me een dm of email sturen (uiteraard waarin je jezelf voorstelt en iets vertelt over je leefsituatie). Hebben we goed contact en ben je een geschikt mogelijk nieuw baasje voor het kitten? Dan stel ik een kennismakingsgesprek op prijs. Vanzelfsprekend zoek ik alleen de meest geschikte huisjes voor mijn kittens,
maar daarnaast vind ik uiteraard een klik tussen het baasje en de kitten, maar ook tussen het nieuwe baasje en mij erg belangrijk. Zie ook ‘kitten reserveren’ in het menu.

Een kat heeft een leuker leven als er een soortgenootje voor hem aanwezig is.. Het is logisch dat mensen werken en/of niet altijd thuis kunnen zijn,
maar een speelmaatje voor de kat is dan dus des te leuker. Ik adviseer mensen dan ook altijd om 2 katten in huis te nemen.
Dit hoeven uiteraard niet 2 Brits Kortharen te zijn (een jonge asielkat of boerderijkat volstaat net zo goed).
Ik plaats mijn kittens NIET in huisjes waar ze de enige kat zullen zijn of waar alleen al katten op leeftijd wonen. Mijn ervaring zegt dat het energielevel van een oude kat en een kitten vaak niet overeenkomen en je zowel de oude kat als het kitten geen plezier doet om ze bij elkaar te plaatsen (ook al is de oude kat nog ‘speels’, dit is en blijft toch anders als het speelse karakter van een kitten). Heeft u al een oude kat en wilt u toch een kitten erbij? Neem dan 2 kittens! Zodat de kittens toch elkaar hebben en de oudere kat en het kitten niet op elkaar aangewezen zijn.
Mensen die al een (jong) speelmaatje hebben en/of een erbij zullen nemen, krijgen bij mij dan ook voorrang. Kittens kunnen dus zeker wel in hun eentje aangekocht worden bij mij, mits het nieuwe huisje al een jonge kat heeft.

Een zeer goede uitleg van ‘waarom kiezen voor 2 katten?’ altijd beter is:
https://poezensnuitjes.com/waarom-kittens-altijd-samen/?fbclid=IwAR2W2HebG6khAWE5akNBclW5CRvyPKawKjIr1EmTHB7xT_3xE3VoawImAms

In de weken vóórdat de kittens verhuizen, zal ik uiteraard de nieuwe baasjes regelmatig updates sturen met foto's en video's !

Kittens mogen binnen Nederland vanaf 13 weken verhuizen. Kittens zijn dan:
2x  Ingeënt
Gechipt
Volledig onderzocht en gezond verklaard door de dierenarts

De kittens zullen verhuizen inclusief:
Stamboom van Mundikat
Europees paspoort
Kittenpakket

Indien het kitten verhuist naar het buitenland, mogen ze verhuizen vanaf  ca. 15-16 weken ivm de benodigde rabies enting. 

Ik verkoop mijn kittens met een contract. Uiteraard neem ik dit contract vóór definitieve verkoop door met mijn kittenkopers.

Hebben wij kittens beschikbaar en heeft u interesse? Neem dan gerust contact op per mail via [email protected] of stuur me een dm op Instagram (Coloricats).